Taiwan: Shen Yun vystupuje na vypredaných predstaveniach v troch mestách: „Môže zachrániť celý svet“

(Minghui.org) Shen Yun Performing Arts vystúpil od 26. marca do 7. apríla 2024 na 16 vypredaných predstaveniach v troch mestách na Taiwane, v Kaohsiung-u, Taoyuan-e a Tchaj-peji.

Image
Súbor Shen Yun New York Company v opere Weiwuying v Kaohsiungu 26. marca. Súbor v Kaohsiungu od 26. do 28. marca vystúpil na štyroch vypredaných predstaveniach. (The Epoch Times)
Image
Druhé predstavenie súboru Shen Yun v Taoyuane v Taoyuan Arts Center 30. marca popoludní. Súbor vystúpil na štyroch vypredaných predstaveniach v Taoyuane 29. - 31. marca. (The Epoch Times)
Image
Záverečný potlesk pre umelcov Shen Yun v Taipei Performing Arts Center 7. apríla. Súbor vystúpil na ôsmich vypredaných predstaveniach v Tchaj-peji 2. - 7. apríla. (The Epoch Times)
Image
V predvečer predstavenia Shen Yun v Kaohsiungu poslali taiwanská prezidentka Tsai Ing-wen a viceprezident a novozvolený prezident Lai Ching-te súboru kvetinové koše, aby jej zaželali úspešné predstavenia. (The Epoch Times)

Bývalý člen zákonodarného zboru: „Môže zachrániť celý svet“

Image
Chang Chun-hung, bývalý člen zákonodarného zboru, na predstavení Shen Yun v Tchaj-peji 7. apríla (The Epoch Times)

Chang Chun-hung, významný taiwanský politický predstaviteľ a bývalý člen zákonodarného zboru, si 7. apríla pozrel predstavenie Shen Yun v Tchaj-peji. Shen Yun videl už po tretíkrát.

„Stojí za to ho vidieť. Cítim sa veľmi povznesený,“ povedal pán Chang.

„Vnímal som význam Shen Yun. Myslím si, že skutočný účinok predstavenia sa práve začína... Vidím, že Shen Yun priniesol novú nádej, nádej pre ľudstvo.“

„V tomto čase môže tradičná kultúra absolútne ovplyvniť svet... Ak chceme zmeniť osud ľudstva, musíme brať Shen Yun vážne ako východiskový bod.“

„Shen Yun môže zachrániť nielen Čínu, ale aj celý svet,“ povedal pán Chang.

Maliarka: „Láska Shen Yun môže ukončiť vojny“

Image
Maliarka Li Chao-ling na predstavení Shen Yun v Taipei 5. apríla (The Epoch Times)

Maliarka Li Chao-ling videla predstavenie Shen Yun v Tchaj-peji 5. apríla.

„Shen Yun zasahuje hlboko do srdca. Láska Shen Yun môže ukončiť vojny. Svet potrebuje Shen Yun. Potrebujeme Shen Yun,“ povedala pani Li.

„To, čo na Shen Yun skutočne pohne ľuďmi, nie je ich technika, ale ich srdce,“ povedala.

Televízna moderátorka: „Som nekonečne dojatá“

Image
Liao Hsiao-chun na predstavení Shen Yun v Tchaj-peji 6. apríla (televízia NTD)

Taiwanská televízna moderátorka Liao Hsiao-chun si 6. apríla pozrela Shen Yun v Tchaj-peji.

„Vždy, keď vidím Shen Yun, cítim sa nekonečne dojatá. Som veľmi šťastná,“ povedala pani Liao.

Poznamenala, že v súčasnosti dochádza k veľkým zmenám v medzinárodnom prostredí a všetky sa dotýkajú Číny. „Shen Yun predstavuje iný druh mieru a nádeje a prináša ľuďom ďalší lúč svetla a nádeje. To je presne to, čo ľudia počas súčasnej medzinárodnej situácie najviac potrebujú,“ povedala.

Zakladateľka značky šperkov: „Vedenie každého k jasu“

Image
Chen Chia-chi na predstavení Shen Yun v Tchaj-peji 3. apríla (televízia NTD)

Chen Chia-chi, zakladateľka značky šperkov a prezidentka spoločnosti, si 3. apríla pozrela predstavenie Shen Yun v Tchaj-peji. Na predstavenie so sebou priviedla 20 zamestnancov.

„Shen Yun všetkých vedie k jasu,“ povedala pani Chen.

„Duchovný rozmer Shen Yun je veľmi bohatý. Dôkladne predstavil podstatu čínskej kultúry. Z predstavenia cítim bohatstvo a krásu celej čínskej kultúry,“ povedala.

Terapeutka: „Božská produkcia“

Image
Terapeutka Candy Hou na predstavení Shen Yun v Tchaj-peji 4. apríla (televízia NTD)

Terapeutka Candy Hou si 4. apríla pozrela predstavenie Shen Yun v Tchaj-peji.

„Som ohromená. Nemyslela som si, že predstavenie Shen Yun sa ma môže dotknúť hlboko mojej duše. Naozaj dojímavé,“ povedala pani Hou.

„Shen Yun je naozaj božské predstavenie... Hudba a farby Shen Yun sú veľmi výrazné. Farebné kombinácie sú veľmi jasné. Bolo to ako nebo na zemi a cítila som sa ako v rozprávkovej krajine,“ povedala.

Riaditeľ taiwanského zboru: „Všetko, čo chcete v umení oceniť“

Image
Wu Hung-Chang na predstavení Shen Yun v Kaohsiungu 28. marca (The Epoch Times)

Wu Hung-Chang, riaditeľ taiwanského zboru, si 28. marca pozrel predstavenie Shen Yun v Kaohsiungu. Shen Yun videl už mnohokrát.

„Som veľmi vďačný umeleckému riaditeľovi Shen Yun. Vaša vízia je prospešná pre ľudstvo. Dúfam, že duch Shen Yun bude aj naďalej prekvitať a osvetľovať celý vesmír a svietiť do temných miest,“ povedal pán Wu.

„Všetko, čo chcete oceniť v umení, je [v Shen Yun]. Počas programu som cítil, ako mi do krvného obehu vstupuje pozitívna energia.“

„Shen Yun integruje celú čínsku kultúru a prostredníctvom nasadenia všetkých tanečníkov rozpráva krátke, stručné a silné príbehy. Ich profesionalita prináša ľuďom každý rok nové prekvapenia a každý rok je pocit iný.“

„Rok čo rok, jedna generácia za druhou, si umelci Shen Yun naďalej odovzdávajú štafetu. Pre dnešných mladých ľudí nie je ľahké tak tvrdo pracovať. Museli prežiť veľa ťažkostí. Oddanosť [Shen Yun] je hodná nasledovania,“ povedal.

Dizajnérka šperkov: „Naozaj ľutujem, že som neprišla skôr“

Image
Stacy Chen, zakladateľka spoločnosti Stacia Jewelry, na predstavení Shen Yun v Kaohsiungu 26. marca (The Epoch Times)

Stacy Chen, návrhárka šperkov a zakladateľka spoločnosti Stacia Jewelry, si 26. marca pozrela predstavenie Shen Yun v Kaohsiungu.

„Neuveriteľné. Nesmierne nádherné,“ povedala pani Chen.

„Zrazu som mala pocit, akoby celým [publikom] prešiel elektrický prúd, alebo akoby sa spojili srdcia. Bol to veľmi príjemný a skvelý pocit. Bola to pozitívna energia.“

„Naozaj ľutujem, že som neprišla skôr. Tentoraz som mala konečne možnosť vidieť to v divadle. Myslím, že to naozaj musíte zažiť naživo, aby ste pocítili, aké je to iné.“

„Pri sledovaní Shen Yun mi napadlo veľa návrhov... Myslím, že dnešný večer ma prinútil veľa premýšľať. Myslím, že mi to veľmi pomôže, či už ide o smerovanie môjho života alebo o moje návrhy,“ povedala.

Umelec pracujúci s keramikou: „Neoceniteľné“

Image
Cheng I-jen (prvý sprava) a jeho rodina na predstavení Shen Yun v Taoyuane 29. marca (The Epoch Times)

Umelec pracujúci s keramikou Cheng I-jen a jeho rodina si 29. marca pozreli predstavenie Shen Yun v Taoyuane.

„Je to predstavenie, ktoré mohli vidieť len cisári v dávnych dobách. My sme si (našťastie) užili pôžitok cisárov,“ povedal pán Cheng.

„Vynikajúce. Neoceniteľné!“

„Najväčšou inšpiráciou, ktorú Shen Yun získal, bola ‚vytrvalosť‘. Vytrvanie až do konca určite povedie k dobrému výsledku,“ povedal.

Viac informácií o časoch predstavení, miestach a vstupenkách nájdete na www.shenyun.com.